Wit en toch kleurrijk

De Participatieraad op de Ossenmarkt.

Geen os te zien, ook geen woeste taferelen. Dat is historie. De ossenmarkt in Putten op de eerste woensdag in oktober is veranderd in een gezellige markt die de gewone marktdag overstijgt en waar heel veel ruimte is om elkaar te ontmoeten.

De markt kreeg ook meer ruimte dan het marktplein. De Dorpsstraat, Achterstraat en Kerkstraat werden omzoomd door kraampjes, waarin diverse kooplieden en organisaties zich presenteerden. Ook de participatieraad. Uiteraard, want dit is de mogelijkheid om mensen te ontmoeten en dan vooral die mensen voor wie de participatieraad adviseert bij het college van B&W.

In witte jacks met het kleurrijke logo van de participatieraad gingen de leden van dit adviesorgaan graag het gesprek aan met de passanten. Ze boden vooral een luisterend oor en ze kregen veel te horen. Er mag veel goed gaan in Putten, de verhalen tonen aan dat het beter kan.

Gekluisterd aan je elektrische rolstoel. Het is zondag. Je hebt een lekke band…… heeft Putten dan een soort ANWB?

Je hebt een zorgvraag. Je komt op een terrein van brieven en aanvragen: een onbekend gebied. Hoe krijg ik passende zorg? Daarvoor is er de onafhankelijke cliëntondersteuner. Bestaat die in Putten? Jazeker! Velen blijken niet op de hoogte van deze hulp die bovendien gratis is!

Ook Putten kent eenzaamheid. Ook Putten telt inwoners die niet weten waar zij hulp kunnen zoeken. Ook in Putten komen mensen met een hulpvraag onbegrip tegen, ontdekken dat er alleen naar de huidige situatie gekeken wordt, terwijl de toekomst er voorspelbaar slecht uitziet.

Zo wist de ossenmarkt de participatieraad waardevolle informatie op te leveren.

Inwoners hoeven niet te wachten tot de volgende ossenmarkt voor zij hun verhaal weer kwijt kunnen. Dat kan maandelijks op de derde maandag van de maand in Stroud. U kunt dan terecht bij de participatieraad bij zijn Luisterend oor, van 9.00 uur tot 10.30 uur. ( zie het bericht op de website)

Daarnaast kunt u op verhaal komen op het burgerplatform van 5 november, ook in Stroud, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Zie de uitnodiging op de website.

Verder kunnen bewoners ons altijd bereiken via de e-mail: participatieraad@putten.nl.

Wat doen wij met uw verhaal? Wij zijn geen instantie die uw problemen oplost. Wij geven advies aan B&W. Met de verhalen van u weten we wat leeft in de samenleving en hoe regels werken. Daarmee voedt u onze adviezen.

De participatieraad is er voor u!

Jaap Plomp

secretaris